Vän av gommens läckerheter undrar naturligtvis, hur är den koreanska maten?
Den känns fräsch, ren och enkel
bestående av vad naturen ger
med kompletterande fläskkött och mycket lite biffkött
det brukar visst även finnas kyckling, men den omtaldade fågeln såg vi ine röken av
på en enda av våra, många och omfattande traditionella koreanska måltider.
men först och främst är det mångfald som gäller
eller vad sägs om denna lunch
dessa rätter var vi 4 att dela på, hela musikergruppen åt lunch tillsammans och på varje bord stod lika många skålar
(liiite annat än korv och potatis, med några tomatklyftor och en och annan gurkskiva + ett salladsblad till upplagt på tallriken, eller vad tycker du?)
Mångfald av rätter, mångfald av smaker
Så många olika smaker, en del var rätt starkt,
(men inte på samma vis som den indiska maten, som kunde bli så het att man inte kunde äta den.)
Det var mycket grönsaker och rötter och vilda växter i olika marinader och tillagningar.
Vi plockade med pinnar maten direkt från varje fat
den lilla bamburörs-skålen i övre högra hörnet är fylld med ris, den viktigaste maten och basen i koreansk mat
Och vi åt och åt och provade på det allra mesta..
och faktiskt.. det allra mesta tyckte vi om.
En annan liten detalj, koreaner äter med metallpinnar + en lång sked
du ser det i nedre högra hörnet.
Soppor äter man direkt ur skålen, alla äter ur samma skål
Här är Chium, konstnärlig ledare för och vår värd under HwaEomsa-konserten
Alkohol verkar inte vara någon naturlig del av koreaners liv
Vi bjöds alltid vatten till maten. förutom en gång,
då det stod fulla vinglas med en ljusgul klar vätska i
och vi trodde att det var vitt vin,
Det såg så himla festligt ut
det visade sig vara någon slags te, som var bra för matsmältningen,
vilken överraskning, det smakade nästan ingenting.. 😉
Vi var även till ett traditionellt te-ställe med Min-Gi, en av skivbolagets utskickade sightseeing-specialister
här på trappan till ett stort buddisttempel som vi gick till i Seoul.
Yoon,
en annan engelsktalande anställd från Music Compass,
tog oss med till sitt personliga favvoställe, där de serverade de godaste dumplings jag någonsin ätit..
och Pilung, ägare och chef för Music Compass tog oss till ett av hans hak,
faktiskt ett ölställe, som en av hans vänner (och skicklig musiker) hade
Det är mycket roliga små episoder, som inte riktigt kan berättas, men kolla det här lilla stället i Seoul
(som ger ordet liten servering ett ansikte)
när man satt där, fanns det plats för 2 personer, den tredje fick stå
och då var det T R Å N G T
Men god latte var det
i övrigt har de anammat den amerikanska idén om kaffe,
det är lite transparant..
och vi begär alltid extra starkt.. och då brygger de med dubbelt så mycket kaffe..
gott, himla gott då
Nu ska vi förbereda oss för den sista måltiden här i Jeju
och då ska vi gå till en koreansk traditionell restaurant och återigen
få hela bordet fullt med massor av skålar med intressanta smårätter i.